Gostovanje izr. prof. dr. Valerije Barada z Oddelka za sociologijo Univerze v Zadru

Utrinek s predavanja izr. prof. dr. Valerije Barada

Utrinek s predavanja izr. prof. dr. Valerije Barada

Na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete so med 4. in 8. decembrom 2023 v sklopu Ceepus mobilnosti preko mreže Sociology for Societies - Understanding socio-cultural changes in contemporary societies - Soc4Soc gostili izr. prof. dr. Valerijo Barada z Oddelka za sociologijo Univerze v Zadru.

Med bivanjem v Sloveniji je izr. prof. dr. Barada izvedla več predavanj, osredotočenih na temo spolno določene vloge, odnosi med spoli in družbeni položaj žensk na Hrvaškem: konceptualni okvir, relevantni podatki in primerjalni pregled. Ta predavanja so ponudila dragocen vpogled v trenutne raziskave in trende na področju študijev spolov ter odnosov v družbi. Poleg predavanj je izr. prof. dr. Barada sodelovala tudi na dveh sestankih, ki sta bila namenjena krepitvi in razvoju sodelovanja med Filozofsko fakulteto v Ljubljani in njeno matično institucijo. Ta srečanja poudarjajo naraščajoč pomen mednarodnih akademskih partnerstev in izmenjav v kontekstu globalno povezane izobraževalne skupnosti. Obisk izr. prof. dr. Valerije Barade je poudaril pomen čezmejnega sodelovanja in izmenjave znanja, s čimer se krepijo odnosi med univerzama in širijo horizonti akademskega raziskovanja.

Zadnje novice

Predstavitev projekta Evropska noč raziskovalcev 2024/2025 – Humanistika, to si ti!

Vsi govorci na novinarski konferenci (foto: Katja Kodba, STA)

Prof. dr. Marta Verginella na XX. mednarodnem festivalu zgodovine v Gorici

XX. mednarodni festival zgodovine je potekal v Gorici (foto: https://www.estoria.it/)

Obisk veleposlanika Helenske republike v Ljubljani

Veleposlanik Helenske republike v Ljubljani nj. eksc. Argyrios Makris in dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar