Obisk na Filozofski fakulteti Univerze na Reki

Dogodka so se udeležile dekanja Filozofske fakultete dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tujih univerzah dr. Mojca Nidorfer.

Dogodka so se udeležile dekanja Filozofske fakultete dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tujih univerzah dr. Mojca Nidorfer.

11. marca 2024 so na Filozofski fakulteti Univerze na Reki v organizaciji lektorja slovenščine dr. Klemna Laha odprli razstavo Poljub z jezikom avtorjev dr. Mojce Smolej (UL FF) in dr. Kozme Ahačiča (SAZU), ki je pred nekaj leti nastala v sodelovanju z NUK-om in na kateri so prvič na enem mestu razstavljene vse slovenske slovnice in slovarji od začetkov do današnjega časa.

Dr. Mojca Smolej je predstavila razstavo in gradivo, na dogodku sta nastopila glasbenika Eva Jurgec in Uroš Jezdić. V okviru obiska so imele dekanja dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tuji univerzah dr. Mojca Nidorfer več pogovorov o širitvi ponudbe slovenističnih predmetov z dekanom Filozofske fakultete dr. Aleksandrom Mijatovićem, s predstojnikom oddelka za kroatistiko dr. Mariom Kolarjem in z vodjo katedre za translatologijo dr. Petro Žagar Šoštarić. Dogodka sta se udeležila tudi Veleposlanik RS v Zagrebu Nj. Eks. Gašper Dovžan in vodja za področje kulture na Veleposlaništvu mag. Tamara Plankar.

Zadnje novice

Podelitev priznanj za najboljšo doktorsko disertacijo na področju humanistike in družboslovja

Skupna fotografija mentorjev, somentorjev in dveh nagrajencev

Dr. Jasna Podreka in dr. Sonja Pečjak sodelovali na 3. Predsedničinem forumu

Skupinska fotografija s Predsedničinega foruma

Razstava o rapalski meji na Gimnaziji Ilirska Bistrica

Utrinek z odprtja razstave (foto: Peter Mikša)