Priznanji Izidorja Cankarja za sodelavce Filozofske fakultete

Letošnje prejemnice in prejemniki priznanj Slovenskega umetnostnozgodovinskega društva (Foto: Facebook stran Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete)

Letošnje prejemnice in prejemniki priznanj Slovenskega umetnostnozgodovinskega društva (Foto: Facebook stran Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete)

17. aprila 2023 je Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo podelilo svoje bienalne nagrade (za življenjsko delo) in priznanja (za dosežke v zadnjih dveh letih) Izidorja Cankarja. Tokrat so bili nagrajeni trije sodelavci Filozofske fakultete.

Priznanje Izidorja Cankarja v letu 2023 je prejela asist. dr. Katra Meke za razstavni projekt Fortunat Bergant (1721–1769). Katra Meke je kustosinja Narodne galerije in zaposlena tudi v okviru programske skupine na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete.

Priznanje Izidorja Cankarja v letu 2023 sta prejela tudi prof. dr. Matej Klemenčič in prof. dr. Enrico Lucchese za organizacijo in izvedbo mednarodnega simpozija Naročniki, posredniki in beneški umetniki na Dunaju in v cesarskih deželah (1650–1750) / Patrons, Intermediaries and Venetian Artists in Vienna and Imperial Domains (1650–1750) ter uredništvo istoimenske znanstvene monografije. Gre za rezultat projekta, ki ga je imel Enrico Lucchese med 2019 in 2022 na Filozofski fakulteti.

Iskrene čestitke!

Več

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo