Priznanji Republike Indije za doc. dr. Nino Petek in doc. dr. Luko Repanška

Prejeto priznanje

Prejeto priznanje

Doc. dr. Nina Petek z Oddelka za filozofijo in doc. dr. Luka Repanšek z Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje sta 18. 4. 2023 prejela priznanji Republike Indije za delo na področju raziskovanja sanskrta in indijskih filozofij.

Doc. dr. Nina Petek je priznanje prejela za dvojezično monografijo Zapuščina miru in resnice: študije o življenju in delu Mahatme Gandhija, doc. dr. Luka Repanšek pa za Učbenik klasičnega sanskrta: glasoslovje, oblikoslovje, besedotvorje in elementi skladnje. Obe knjigi sta izšli pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete.

Iskrene čestitke!

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo